Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

2. dag i New York

Kære Eline

Vi vågner lidt senere i dag, men ikke senere end at det er fint for ungerne at skrive dagbog og gå i bad inden vi går ned på bagelsstedet og spiser morgenmad igen. Der er godt gang i den biks lige fra morgenstunden og man får også meget for pengene syntes vi.

Vi starter dagen med at traske mod en gigantisk elektronikbutik som far gerne vil købe et kamera i. På vejen køber vi T-shirts til ungerne (Sofus får nogle med flabede tekster) og et telekort så vi kan ringe og have data i usa. Elektronik butikken er intet mindre end GIGANTISK, det er fuldstændigt vildt og den er tydeligt jødisk ejet, idet alle medarbejderne ligner hinanden og stort set alle bærer kalot og mange har de der jødiske slangekrøller. Butikken er så stor at den har adskillige kæmpe afdelinger og derfor kan medarbejderne ikke gå rundt med de ting man vil købe, så når man ved en skranke bestiller et produkt, så bliver det tastet ind i en computer, som sender det videre til lageret, som pakker det og sætter det på et transportbånd der kører under loftet i butikken og til sidst ankommer det til den skranke hvor man henter sine varer, når man altså har betalt ved en anden skranke. Vi stiller os forkert et par gange og står derfor unødigt meget i kø, men det betyder bare at jeg kan stå og more mig over alle de her lettere overvægtige jøder med kalot og slangekrøller som pakker varer og tager i mod penge, alt imens pakkerne suser af sted over hovederne på os….. Det MÅ simpelt her være den her butik der har givet inspiration til Gringots banken ;O)

Efter Gringots tager vi subwayen til Central park. Hold nu fast hvor er der dejligt, parken er kæmpe, kæmpe stor, vejret er pludselig med os, solen skinner og ungerne som før havde trætte ben, klatrer nu rundt på de store klippestykkeområder der ligger mellem plæner, træer og blomster. Der er simpelt hen så frodigt, varieret og hyggeligt og det er så surrealistisk at gå i noget der nogle steder ligner skovområder, men med udsigt til skyskrabere. Vi ser både skildpadder og flotte fugle i parken. Det er helt sikkert vores favoritsted i NY og vi bare nyder det i stille tempo. På et tidspunkt begynder vores maver dog at larme og vi må have fundet noget mad. Der er masser af ”pølsevogne” med is, snacks og den slags, men ikke noget mad, så vi går uden for parken og går og går langs parken, uden at finde mad. Til sidst begiver vi os videre mod Rockefeller center, som vi har planlagt at se og her finder vi mad på vejen. En slags buffet, hvor man tager mad i en beholder, får det vejet og betaler efter vægt. Dyrt, men godt og så får vi jo også lige hvilet ben og spillet røvhul.

Det viser sig at det koster 100 usd for os at komme op og se udsigten fra Rockefeller og det syntes vi godt nok er lidt dyrt og da ingen af os syntes det er rigtig vigtigt, går vi videre mod Grand central, verdens største banegård. Den er KÆMPE stor og meget, meget smuk, med masser af hyggelige spisesteder/ bikse og desuden en slags marked i den helt eksklusive slags. Det er lige som en lille arkade på togstationen og her er der små eksklusive butikker stillet op som boder og med de dejligste kvalitetsvarer af slagtervarer, fisk, chokolade, kage mm. Alt ser utroligt lækkert ud, men priserne er også der efter, så vi nøjes med at købe et friskbagt brød som vi deler.

Det er blevet sidst på eftermiddagen og vi traver hjem ad, godt trætte, for at tage et lille hvil inden vi vil på Time Square igen i aften. Far har som du ved opdaget at vores nye bil ikke er omregistreret som han troede, trods det den står angivet i vores navn og forsikringspolicen står angivet til at være på vej. Noget er gået galt i omregistreringsprocessen og det har stresset far enormt at være her og så opdage det, fordi han jo skal bruge nogle papirer for at få det på plads. Heldigvis hjælper du og Alex jo, men da han så her i pausen vil omregistrere bilen ”igen”, virker hjemmesiden ikke. Far bliver så irriteret over det, at han ikke vil med os ud at spise. Jeg syntes det er vildt barnligt og kan simpelt hen ikke fatte at SKATs dumme hjemmeside, skal ødelægge vores aften, men ungerne og jeg går selv af sted, lige rundt om hjørnet, for at spise indisk. Vi får dejlig mad på et lille spisested, men børnene kan ikke spise op og får derfor tilbudt en ”doggybag”, som de takker ja til. Vi pakker maden sammen og vil bringe det hjem til far inden vi går på TS, men netop som vi skal til at rejse os, kommer far. SKATs hjemmeside kører igen og bilen er omregistreret, så nu er far glad og spiser resterne fra flamingobeholderen, mens tjenerne smiler og skænker vand til ham.

I nærheden af hvor vi bor, ligger Madison Square park. Her vrimler det med egern, som vi går forbi og fodrer, inden vi går til TS. Foruden alt bling blinget, ser vi nytårsuret, en GIGA Toys R us, med indendørs pariserhjul og 3 etager og en KÆMPE M&Msbutik. Nå ja og så en stor skobutik, som desværre ikke har det par Nikes jeg gerne ville købe i min størrelse.

Klokken er mange og ungerne er helt færdige. Selv om vi bor centralt, bliver det til mange, mange kilometer hver dag og vi tager subwayen hjem. Børnene sover næsten før de ligger hovederne på puden ;O)

Ha det godt du kære og tusind tak til jer begge for hurtig assistance i dag, det var vi godt nok taknemmelige for.

Der er lukket for kommentarer.