Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Yosemite

Hej du dejlige
Man kan ikke sige vi ”vågner” til morgen, for der er rimfrost uden for og jeg ved ikke hvor varmt der er i camperen, men alle har frosset og flere har taget ekstra tøj på i løbet af natten. Sofus står fx op fuldt påklkædt i hættetrøje, lange bukser og strømper…..
Turen til Yosemite valley føles ikke nær så lang til morgen, som det føltes i går da vi var trætte og kørte ”baglæns”. Og turen er jo smuk igennem bjergene. Det første vi ser da vi er kørt igennem indgangen til parken og er på vej ind i Valleyen, er dådyr (eller mule deer), der går rundt og græsser, helt tæt ved bilerne, der i hopetal lister sig vej forbi dyrene.
P- pladserne er kæmpe store, men allerede godt fyldt op her klokken halv ni. Godt vi er tidligt på færde. Vi spiser morgenmad og går, Sammen med mange andre besøgende, til visitorscentret, som desværre først åbner klokken 10. Giftshoppen derimod, åbner klokken 9. Det giver jo ingen mening, men vi tager altså den første shuttle bus mod den første tur vi vil gå. Vi har fået et lille hæfte, som bla. indeholder beskrivelser af de forskellige trails, hvor svære de er, hvor lange osv. Vi tager den sværeste, af dem vi har valgt, først. Her er masser af turister alle vegne og gangstier, veje og shuttlebusser. Det første trail går op af et bjerg langs et vandfald, som det første lange stykke ligner en brusende flod. Vi syntes vi går meget stejlt op ad, men faldet er ikke så stejlt at det endnu ligner et fald. Gangstien er asfalteret og kravler op langs en bjergeside, godt beklædt med skovagtig beplantning og på den anden side af faldet, tårner bjergvægge sig nærmest lodret op over os. Her er meget smukt og længere væk på andre bjerge, kan vi se et stort vandfald. Vi når til det punkt vi havde aftalt at gå til, her bruser faldet flot, men ligner stadig mest en flod, som vi kan stå på en bro og nyde. Vi syntes ikke, vi har gået helt nok og knokler os videre op ad, stien bliver til stejle trin og pludselig får vi øje på det rigtige brusende vandfald, jo længere vi kommer jo mere våde bliver vi, af vandfaldet, der sprøjter ud over os og laver de flotteste regnbuer i solen. Sofus er kommet i bjergged gear og okser opad, helt til toppen af hvor det for os ser ud som om faldet starter og med os andre i en hale efter sig. Da vi kommer til ”toppen” er det jo slet ikke toppen, det starter jo længere oppe, men de trætte ben er glemt og vi nyder udsigten og de knaldblå fugle der flyver rundt i træerne på klippeafsatserne. Nedturen er ikke så hård som opturen og stemningen er høj, fordi det hele er så smukt og fordi alle føler sig brugte på den fede måde.
Det næste trail vi tager en shuttlebus til er nemt og næsten lige, og går ud til ”Mirrorlake”, som egentlig ikke er en sø, men et stille sted på floden. Man kan se bjergene spejle sig i søen og der er store sten og klatre på og et sted hvor man kan ”stable en sten” og lave tårne, produceret af alle de som kommer forbi. Igen en smuk tur.
Sidste trail viser sig at være, bare en flot udsigt, til et smukt vandfald ned af en bjergside.
Vi har set flere egern helt tæt på, og et par enkelt dådyr i løbet af dagen.
Vi spiser frokost i bilen, inden vi kører mod Kings Canyon og Seguoias national park.
Mens vi kører, skifter landskabet fra bjerge, til mere fladt landskab, med bakker med gyldent og vissent græs, græssende heste og køer, vinmarker og appelsinmarker. Vi køber frugt ved en bod langs vejen og nyder at se alt det nye. Det her er virkelig kontrasternes ferie. Fra NMs ørken, til Las Vegas glitter og glimmer, fra fattigdom til ekstrem rigdom, fra goldt til frodigt osv.
Vi når Kings Canyon lige før kl. 19 og krydser fingre mens vi spørger om der mon er plads på én campsite ved indgangen smiler og siger at der er rigeligt plads og vi finder en dejlig naturcampingplads, med høje træer og kæmpekogler, der ligger på jorden over alt. Her er ikke mange andre campister og de andre er i telt. Her står ”bjørnebokse” ved hver plads og der er skilte som påbyder at man lægger ALT mad og duftende genstande af en hver art i de bjørnesikrede bokse. Det virker helt uoverskueligt at skulle tømme hele bilen for alt, men heldigvis opdager vi at der står man ikke må ”efterlade” sin bil med mad i, så det problem må vente til i morgen….. Men børnene snakker meget om bjørne til aften og laver bål med far for at skræmme dem væk…. Inden vi ser Ice age på det næsten sidste strøm på computeren…..
Kærlig hilsen mor

Der er lukket for kommentarer.