Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Hvaltur og op langs stillehavskysten til Morro Bay

Kære dejlige skat
Nu er jeg begyndt at tælle ned og glædes over snart at skulle kramme dig, men også at tælle ned og føle vemod over, at også denne rejse snart er slut….
I dag skal vi på hvaltur i noget der hedder ”Newport Beach”. Det ligger som navnet antyder ved vandet og er det hyggeligste havne-strandmiljø. Her er små smalle gader, med små hyggelige huse omgivet af blomster og krummelurer. Her er bitte små butikker med hyggelige skilte og fortove og masser af mennesker på gåben. Næsten alle de huse der ligger ud til stranden (og det er mange), har egen både bro og nogle har lavet terrasser ude på selve broerne med hyggelige havemøbler, krukker med blomster osv. Bådene, både store og små, ligger tæt som jeg aldrig har set før ud i havnen så langt øjet rækker. På trods af det er crowded og turistet, har det ikke mistet sin charme, måske fordi det trods alt mest er fastboende i egne huse der bor her.
Vi finder, med lidt besvær, det firma vi har bestilt hvaltur hos og da det er søndag er båden nok omtrent fyldt op med de 45 passagerer der er plads til. Der er nogle få borde indenfor på båden og ellers siddepladser langs kanten uden for. Vi sejler ud af havnen til åbent hav og på vejen ser vi en klynge af søløver der holder til på en bøje og flokke af pelikaner. Til vores store ærgrelse er det alt hvad vi får at se på turen. Sædvanlig vis er her både flokke af delfiner og flere forskellige hvaler, men altså ikke i dag og for os er det ikke nogen trøst at få en fribillet til en ny tur, for vi skal videre og kan ikke bruge billetten, men det kan man jo ikke bebrejde firmaet, som trods alt på den måde gør hvad de kan. Vi taler med hinanden om, at vi jo bedst kan lide at se dyr i deres egne omgivelser og med vilde dyr er der ingen garantier, det ved vi jo godt. Jeg tænker på bobkatten Josefine og jeg så i Mesa Verde og på dovendyret vi fik øje på i et træ i Nicaragua og glæder mig over alle de mange uventede, gode ”se vilde dyr oplevelser” vi andre gange har fået….Og alle dyrene i Bolivia, hvor var det godt…..
Nå, vi må videre og kører mod Morro Bay længere nord på. Vi vælger den pæneste vej det meste af turen, hvilket vil sige langs kysten og vi ser alt det dejlige strandliv som Californien er så berømt for. Det forstår jeg godt. Jeg er egentlig ikke sådan rigtigt betaget af USA som jeg er blevet andre steder, men lige præcist her i Californien, kunne jeg vist godt finde mig til rette i længere tid, her ved kysten er der godt nok dejligt og meget mere levende end så mange andre steder i USA.
Vi spiser aftensmad på vejen og klokken er over 20 inden vi finder et dejligt motel, kun en blok fra vandet ved Morro Bay. Faktisk kan vi se Morro Rock fra hotellet og da vi dypper os jacuzzien i tusmørket, kan vi høre søløverne bjæffe i det fjerne. Sofus mener det her må være det bedste sted vi har boet ;O) Nu igen ;O))))))
Jeg glæder mig til at komme ned til vandet og gå tur i morgen, man skulle sågar kunne være heldig at se havoddere her….
Kærlig hilsen mor

Der er lukket for kommentarer.