Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Morro Bay

Kære dejlige skat
Jeg vågner tidligt, før seks og lister ud mens de andre sover videre. Jeg kan høre søløverne fra havnen, som ligger kun en enkelt blok fra vores motel.
Her er allerede flere morgenfriske ude og alle smiler og hilser. Nogle går tur, andre løber, nogle går tur med hunde osv. Vejret er tåget, fugtigt og småkoldt, men jeg har varmt tøj på.
Søløverne ligger i en klynge på en platform af en slags ude i havnen. Her er butikker, restauranter, bådfirmaer osv. mens jeg går langs havnen, mod Morro Rock, som er en kæmpe klippe der ligger for enden af havnen. Her dannes ligesom en lille bugt, med meget roligt vand, modsat det der ellers er til begge sider af Morro Bay. Da jeg er forbi butikkerne, får jeg øje på en flok havoddere der leger i vandet og hele vejen ud til ”Morro Rock” ser jeg havoddere i vandet og masser af fugle. Der bor mere end 250 forskellige fuglearter på klippen og jeg tænker uvilkårligt på fuglemanden (Alan)…. Mon han har været her?
Da jeg kommer hjem er alle vågne og jeg er helt høj af den dejlige tur. Vi kan først få morgenmad kl. 9, men heldigvis består den rent faktisk af brød, frugt og kage og ikke kun kage, som vi kan forstå er helt almindeligt her, vi spurgte flere steder i går, men den er stående og primitiv. Vi ville egentlig køre videre i dag, men vi beslutter at tage en nat mere her, og så køre hele vejen til San Fransisco i morgen, i stedet for at dele den tur i to. Alle har det godt med den beslutning, det er dejligt bare at have dagen til vores rådighed og vi starter med at gå samme tur, som jeg gik for lidt siden.
Det er simpelt hen så givende at gå med dine dejlige søskende. De får bare øje på ALT det jeg ikke så i morges. Træet med vildt sjove nåle/blade, det lille insekt, krabberne, de flotte orange søstjerner, et firben osv og så finder de selvfølgelig de søløver der er helt tæt på havnekanten, eller rettere, ligger oppe under den og plasker i vandet med mellemrum. Vi HYGGER os helt vildt, men da vi kommer til havodderne, er de knapt så aktive som tidligt i morges, så vi aftaler straks at de andre skal lige så tidligt med ud i morgen. Josefine siger flere gange i dag, at hun glæder sig sådan til i morgen og vi skal huske at vække hende MEGET tidligt. På den anden side af klippen er bølgerne vilde og vi sidder lidt på en bænk og ser på surfere og jeg kommer i snak med en ældre dame med en lille hund som Josefine klapper.
På vej hjem går vi forbi en bager, der har friskbagte, RIGTIGE kanelsnegle, de er kæmpe store så vi køber to.
Efter gåturen er det blevet frokost tid og vi deler resterne af sandwichene fra i går efterfulgt af de stadig lune snegle.
Vi kører lidt ind i landet til et lille vin sted. Du kan selvfølgelig huske vinstederne i Frankrig, hvordan vi smagte og købte dunke vin med mormor og morfar (jeg får næsten tårer i øjnene over at tænke på hvor dejlige ferier det var). Det her er også vin område og enkelt steder har vi endda set at der er plantet en rose for enden af hver række vinstokke, som vi også har set det i Frankrig. Jeg vil gerne prøve at smage og købe vin her. Landskabet er bakket og smukt. Tørt, men smukt. Tørt græs med grønne træer og vinmarker. Vi finder et ganske lille sted. De omgivende vinmarker er ganske små og fyren der har stedet, fortæller at han havde en større virksomhed og da han skulle pensioneres, begyndte han at lave 40 tønder vin om året i stedet for 1 som han gjorde tidligere. Den lille hytte, hvor fra han sælger vinen, har han selv bygget, ja endda savnet plankerne som den er bygget af. Vi kan smage 5 forskellige vine for 5 USD. Vi skal jo kun have en enkelt flaske, for vi skal hjem på fredag og kan ikke have vin med hjem, men det er ok, eftersom vi betaler for smagsprøverne. Sofus er jo vild med vin, så han får lov at dyppe læberne og har sin klare mening om, hvilken vin der er bedst. Vi køber en flaske og kører til ”Ralphs”, vores yndlings kæde og handler ind til aften og frokost i morgen. Jordbær, bananer, godt brød (det er derfor det er vores yndlings), boursin, stegt kylling osv.
Vi når en gåtur mere. Denne gang går vi op i byen hvor jeg har set en boghandel. Det er sådan en RIGTIG boghandel, proppet med bøger, nye og brugte og børnene får hver en bog og Sofus køber en selv også. De har mod på at læse på engelsk. Jeg tænker på moster da jeg ser ”The outsiders” som hun for mange år siden introducerede mig til, den har jeg læst mange gange på både engelsk og dansk.
Vi går der efter langs havnen igen, med den anden vej. Her vrimler med egern og de er meget tamme her og kommer helt tæt på. Solen skinner nu og jeg tager jakken af, men drengene klager over sult og vi må hjem og spise. Da vi senere sidder på bænken uden for vores værelse, med næsen i solen og med hver sin tallerken med lækre ting og 30 dollars rødvin i glassene, kan det bare ikke blive bedre. Nå ja og så kan vi jo høre søløverne i havnen. Hold fast hvor er det godt.
Josse og jeg er en tur i Jacuzzien mens solen stadig skinner og senere tager far og Josse en tur selv. Det er så hyggeligt, hun redder omhyggeligt hvert eneste lille insekt der har forvildet sig i vandet. Bier, fluer, myrer, alle har ret til at leve……;O)
Kærlig hilsen mor

Der er lukket for kommentarer.