Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Morro Bay til San Fransisco

Kære Eline
Vi står tidligt op, vi skal jo ud at se på havoddere og 6.15 forlader vi hotellet på gåben. Det er igen en grå dag og småkoldt. Vi går ud mod Morro Rock og vi ser både søløver, der leger tæt på land og ca. 12 havoddere, som ligger i en klynge tæt ved land og boltrer sig. De er simpelt hen så sjove og vi står længe og beundrer dem og hygger os over at se på deres leg. Børnene har taget peanuts med til egernene, men de sover endnu og vi ser ikke et eneste.
Vi går hjem og pakker, men vi kan først få morgenmad kl. 9, så vi prøver lige at gå igen, denne gang den anden vej, for at se om vi kunne møde et sultent egern. Vi ser et par stykker denne gang, men ikke de mest tamme af slagsen, så vi tager hjem og spiser morgenmad og da vi kører derfra, holder vi lige ind på et godt egernsted og nu er de vågne skal jeg love for. Jeg tror vi håndfodrer mindst 10 jordegern, de er simpelt hen så søde.
Vi kører mod San Fransisco, det er en køretur på over 4 timer og på vejen vil vi se Hearst Castle, som skulle konkurrere med Disney Land om at være den mest besøgte turistattraktion i Californien. En privat mands værk, et slot, indeholdende verdens største private kunstsamling. Slottet blev vist færdigt i ´47 og var under opbygning i 28 år. Det ligger i det smukke bakkede terræn langs stillehavskysten på en bakketop ud fra San Simeon og er nu statens eje. Bare visitorscentret er enormt og vi skal stå i kø en rum tid, for at bestille en tur. Man kan vælge mellem forskellige rundvisninger, til forskellige dele af slottet, man må ikke bare gå rundt selv, hvilket ærgrer os lidt, da vi skal vente næsten 2 timer på en ledig plads. Heldigvis kan vi dog udfylde noget af ventetiden med at se en film i en fin biograf. Filmen handler om historien bag slottet og om William Hearst. Derefter bliver vi kørt i bus op til selv slottet og får en rundvisning i ”The grand rooms”. Rummene er proppet med kunst og gamle antikviteter, hentet hjem af Hearst selv fra Europa. Vi ser vist 4 rum. Guiden er vældigt god og fortæller fint om det hele. Til sidst får man ca. 15 min til at gå rundt uden for, hvor man bla kan se den helt fantastisk smukke pool.
Jeg har læst, at man i nærheden kan se søelefanter, så jeg vælger at spørge i informationscentret om de er her på denne årstid og det er så heldigt at hende jeg spørger, har en mand der arbejder som informationsmedarbejder på søelefantstedet, så hun kan give mig helt præcise anvisninger. Der viser sig vi kun skal køre knapt 5 mil for at se hundredevis eller måske endda tusindevis af søelefanter. De ligger der, kæmpe store og slanger sig ved kysten. Hannerne har snabler, mens fruerne, for os at se, nærmest ligner store sæler. Vi møder informationsdamens mand, som går rundt på holdepladsen som er lavet til formålet og deler ud af sin viden. Han fortæller os en masse og har en bog med, med billeder af hanner, hunner, babyer osv. Og tro det eller ej, det hele er gratis. Vi kan næsten ikke løsrive os, det er simpelt hen så sjovt at se på de store dyr.
Vi kører langs kysten hele vejen til San Fransisco, med kun et enkelt stop for at gå på en lille smuk sti med en flot udsigt, men alligevel er vi først fremme kl. 19.30.
Motellet virker superfint, pæne værelser, gratis parkering og en flink og hjælpsom mand i informationen. Vi spiser resterne af vores frokost sandwich til aftensmad og går en tur op i byen. Vi ser mange hjemløse og fattige på vejen og Sofus får straks ondt i maven, han er super sensitiv over for den slags og føler sig straks utryg. Vi går til Union Square, hvor der er masser af liv og går derefter hjem på motellet og skriver dagbog.
I overmorgen er det i overmorgen vi ses ;O)
Mange kærlige hilsner fra mor.

Der er lukket for kommentarer.