Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Sri Lanka - Dag 20

Kære dejlige Eline
De andre begynder at tale om, at ferien snart er slut og det kan jeg slet ikke holde ud, for vi har trods alt en tredjedel tilbage. Og vi har oplevet så meget allerede, at det føles som om vi har været væk i meget længere tid.
Til morgen står vi tidligt op og pakker, inden vi går ned og spiser morgenmad på vores eget hotel. Det er første gang vi gør det, og ham der står for det, står på pinde for os. Morgenmaden er faktisk rigelig og helt ok og vi spiller selvfølgelig kort som vi plejer. Efter morgenmaden går vi en sidste tur langs stranden, lidt hurtigt, fordi en anden familie jo venter på at få vores værelse. Alligevel finder vi igen sjove eremitkrebs, flotte skaller og et haj æg.
Vi pakker vores boards i store sække og tager med under armen til busstoppestedet. Vores bagage består af fire store og fire små rygsække som du ved. Der ud over har far en stor PC taske og en halvstor kamerataske. Med boards-ne også ser det helt uoverskueligt ud, men mærkeligt nok er der igen siddepladser i bussen og busstoppestedet er lige foran vores hotel, så faktisk går det hele ret nemt. Busturen er kort, kun omkring en times kørsel. På vejen ser vi noget, vi ellers kun har set på billeder. Her på Sri Lanka fisker man på en lidt speciel måde. Der står pæle ude i vandet, hvor der lige som er lavet et par trin på. Fiskerne sidder så ude i vandet på pælene, på hug på de små fodstøtter eller trin og fisker der fra. Vi ser hele flokke af den slags fiskere, siddende i klynger i vandet på deres pæle. Desværre kan jeg ikke komme til at tage billeder, vi kører for stærkt forbi, men jeg vil gemme billedet i minderne.
Vi stiger af bussen på busstationen i Galle. Galle er bygget op om et fort, som portugiserne påbegyndte at bygge, men som hollænderne siden erobrede og herskede i et par hundrede år. Fortet udgør nu en hel bydel, med hoteller, restauranter, butikker osv og den er selvfølgelig meget europæisk i byggestilen og gaderne er som en rolig sydeuropæisk lille by, ret stille og stilen er næsten kun brudt af de mange tuk tuk- er og rice and curry skiltene foran restauranterne, som ellers er rigtige turist foretagender. Udenfor fortets mure er byen præcis som andre Sri Lankanske byer, rodede, livlige, larmende, beskidte, farvestråelende, stinkende, duftende og smilende. Kan byer være smilende? Ja, her kan de godt. Folk smiler og vinker og spørger hvor vi kommer fra og den slags. Mange gør det for at sælge noget, men dem der ikke har noget at sælge, gør det fordi de er venlige og imødekommende. Det er noget HELT andet end at rejse i syd- og mellemamerika. Vi har på intet tidspunkt følt os utrygge.
Vi går til vores forhåndsbookede hotel inden for fortets mure. Hotellet er bedre og dyrere end hvad vi ellers har boet på, mest fordi det er den slags steder der ligger her. Frangipani som hotellet hedder, startede som et lille sted på den ene side af gaden og udvidede derefter til flere andre matrikler, bla til en bygning på den anden side af gaden. Der er en køn have udenfor og når man så træder ind på hotellet, er møblementet faktisk som en dagligstue i et velstående hjem. Der går også hele to trapper op til den næste etage og flere trapper op til andre etager i hver sine retninger. Der er vist ikke noget der er ens. Værelserne er forskellige, mange har egne terrasser og altaner. Vores værelse ligger på anden sal og den trappe der fører op til vores kæmpebalkon, bruges kun af os og fører kun op til vores værelse. Værelset har kun én seng, men personalet viser, at de vil ligge en tyk dobbeltmadras på gulvet og rykke lidt rundt, så er her plads til os alle. Da det hele først er på plads, fungerer det faktisk fint og her er rent og pænt og lidt møbler så vi kan sidde osv.
Middagsvarmen er strid, selv for en varmeelsker som jeg, så vores gåtur på frugtmarkedet uden for fortets mure, bliver forholdsvis kort. Vi køber en masse frugt og da vi kommer hjem skærer jeg det i stykker og vi spiser det på terrassen. Børnene får lavet lidt lektier og jeg har fundet en Liza Marklund bog på bogreolen som jeg kaster mig over.
Sidst på eftermiddagen går vi ud for at finde et sted at spise. Jeg skal love for priserne har fået et hak op ad her i Galle og vi må minde os selv om, at selv om det er ”dyrt”, er det stadig billigt. Gaderne er jo så hyggelige og de mange små butikker og caféer ser så indbydende ud, at jeg kunne have tusset rundt der i evigheder, men det er resten af flokken ikke til og vi vælger en café, hvor Sofus får spaghetti og vi andre får sandwich. Josse og far føler sig ikke rigtigt mætte, de vil gerne have en samosa og så må vi til busstationen uden for murene, for de helt små fedtbikse er der altså ikke noget af her. Her er mørkt og ikke meget gadebelysning men i mylderet omkring busstationen finder vi de helt rigtige fedtbikse. Far prøver at bestille to samosa, men i hans bestræbelser på at slippe for at få dem med fisk, kommer han åbenbart til at bestille to portioner mad. Vi bliver gelejdet ind i den smalle, smalle restaurant, som rummer 4 borde der næsten ikke er plads til. Vi bliver venligt men bestemt puffet ind ved et bord og får serveret vand, tallerkner og et fad med ”shorteats”, altså samosa, forskellige rotis og poris. Far og Josse får deres samosa og vi andre ja, vi er jo egentlig ikke sultne, men en enkelt pori kan man vel altid få plads til. Og så får vi en pose med to portioner mad ”to go”. At det var det vi bestilte anede vi ikke, men det dufter fantastisk og vi dropper hurtigt tanken om at forære maden til en tigger. Heldigvis møder vi ingen tiggere på hjemvejen der kan give os dårlig samvittighed over den beslutning og far spiser lidt af maden da vi kommer hjem og stiller resten i køleskabet (ja det har vi også fået) til frokosten i morgen.
Mange kærlige hilsner fra mor

Der er lukket for kommentarer.