Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Dag 5, d. 19. dec.

Kære elskede Eline

Vi står lidt tidligere op i dag. Da vi har spist morgenmad og afleveret vasketøj, syntes far vi skal gå på morgenmarked og købe frugt til frokost. Det er det samme marked vi var på i går uden ungerne, meget lokalt, crowded, rodet, primitivt, travlt og dejligt. Folk smiler og vinker. Morgenluften er kølig som en dansk sommerdag, men snart bliver det varmere og de lange trøjer ryger om livet. Vi køber flotte, store avocado, noget der ligner samosas og sodavand. Vi har vandmelon og bananer på værelset. Der ligger ting til tørre uden for nogle af husene langs gaden og noget af det kan jeg ikke gætte hvad er, indtil Jose påpeger at det da selvfølgelig er betelnødder, som mange tygger her, selv om det farver deres tænder i en grim, rød farve. Vi køber for resten også en rattanbold, det er første gang vi har set én.

Vi går lige hjem med vores varer, inden vi begiver os mod ”Little Bagan”. Det rigtige Bagan er en slette med tusindvis af gamle templer, det ligger langt herfra og vi har prioriteret Inle Lake i stedet for (som også ligger langt herfra ;O) Men lille Bagan ligger en overkommelig gåtur her fra. Først går vi af en ret trafikeret gade, over en flod og over en jernbane. Langs vejen er der masser af små boder, scooterværksteder, gadekøkkener, sy værksteder med pedaldrevne Singer maskiner osv. Mange vinker og smiler. Vi drejer af ad en grusvej og området ligner helt landsby på landet. Husene er pælehytter med sivvægge, et sted står en ko foran et hus og en gammel kærre, der er brønde foran husene og flere steder er der udsigt til rismarker. Her er frodigt og det ser hyggeligt ud da der begynder at dukke meget gamle pagoder op hist og pist imellem det grønne. Et sted er der et helt lille pagode/ tempelområde og vi går ind og kigger og tager billeder. Sofus beder mig tage et billede af en scooter der holder parkeret op af den ældgamle og meget faldefærdige pagode. Vi fortætter videre af små jordstier og kommer igennem en landsby. Her er en lille skole og mange børn. Også her er der bitte små boder med snacks og mad. Ungerne lader mig fotografere dem og skriger af grin når jeg viser dem billederne bag på kameraet og en udviklingshæmmet mand gør præcis det samme, da jeg viser ham et billede af ham selv. På et tidspunkt vender vi om og går tilbage. Vi har nemlig set et sted på vejen der hedder ”Mrs Popcorn”. Det er det eneste vi har set, tydeligvis henvendt til turister. Det er en meget hyggelig have, med en primitiv hytte og et skur, men omkring står der bambusstole og borde. Her kan man købe læskende drikke, også friskpresset juice og det kan vi jo ikke stå for. Stedet bliver drevet af en bedstemor og hendes datter og de taler nydeligt engelsk. Vi får serveret både lækre snacks og de bedste juices vi har fået længe. Vi lover os selv at gå tilbage her til en anden dag.

Vi har foruden i dag, to hele dage her og så en dag hvor vi skal med bussen kl 16. Her skal vi ud på en bustur på 14 timer og det piner os lidt, men er uundgåeligt i Myanmar. Mig piner det at busserne med air con er så kolde, at det minder lidt om et køleskab og så er 14 timer godt nok lang tid…. Ungerne piner det, at der ikke er toilet. Far er vist ikke forpint…..

Vi tager et hvil da vi kommer hjem og spiser sen frokost på altanen. Bagefter går vi tur igen, her er en park som viser sig at være trist og faldefærdig, så den forlader vi hurtigt igen og slentrer derefter bare rundt i gaderne, inden vi går hjem på den store fælles altan og laver lektier.

Børnene reflekterer meget over livet her, kontra livet hjemme. Det giver anledning til nogle rigtig gode samtaler og jeg NYDER det ;O)

Mange kærlige tanker til alle jer derhjemme.

Der er lukket for kommentarer.