Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Dag 43. Kold rødvin er bedre end ingen vin….

dagbog d. 5. august dag 43

vi har fået at vide at vi spiser kl 6.30 og kører 7.30. Det er ikke rart at komme ud af soveposerne og alle fryser. Vi kan lugte der er stegt æg osv, men det er desværre til det andet selskab og vi må tage til takke med halvtørre boller med abrikosmarmelade…
Vi syntes chaufføren og kokken, som vi tror er ægtepar, ser halvsløje ud og det er måske derfor han serverer morgenmaden for os..
Solen står op og vi pakker bilen. Jan er jo gammel soldat og har tænkt på at bilen nok er kold, så han har rullet en sovepose ud til ungerne de kan vame sig i. Det er fint, for det er godt nok koldt indtil solen har fået ordentligt bid. Vi kører nogle timer igennem ørken. Jeg ser marker gjort klar til dyrkning og jeg spørger chaufføren hvad der kan gro her, for jeg kan kke begribe man kan få afgrøder ud af den tørre jord. Chaufføren fortæller at her vokser quinoa og grøntsager. Landskabet varierer i alle farver af brunt, gråt og hvidt og her er jerge og flade sletter og kun spredt bevoksning bestående af tørre buske og visne græs- el.sivtotter. Vi får øje på en slags dyr der ligner lamaer men ikke er det og de er da også noget mere elegante at se på. Vores første stop er ved en vulkan som ligge på grænsen til Chile. Vulkanen er et stykke væk, men vi kan se hvor det ryger op af toppen. Der hvor vi stopper er der dannet formationer af gammel lava som vi kan klatre rundt på. Jan og Sofus ser et par af de dyr vi også så på macchu picchu og som ligner en blanding af kaniner og egern og hopper som kænguruer…
Sofus skal pludselig hurtigt på toilettet og bagved en lavaformationen løber det af ham med vandtynd diarre´. Heldigt vi nåede at få bukserne ned først. Vi kører videre. Ungerne skændes i bilen og jeg syntes Jan og Eline vrisser og vrisser af dem… Heldigvis finder sofus på vi skal fortælle historier fra da de var små og stemningen bliver bedre. Han har frygtelig hjemve´og vi er vist alle ved atvære lidt påvirkede af at være så tæt sammen. Næste stop er ved en sø med flamingoer. Rundt om søen er der hvide aflejringer som ikke er salt men minaraler og desuden ligger der is og sjap rundt om søen. Trods utallige advarsler om kulde og våde fødder, ender Sofus naturligvis med at få våde fødder og mudder til lårene. Æv hvor er det bare træls for vi har jo ikke nok tøj at skifte med.
Vi kører videre til en endnu flottere sø, med endnu flere flamingoer. Her skal vi spise frokost, sammen med et utal af andre jeeps fulde af turister. Hver jeep har en kok der tilbereder maden på et lille blus. Der står borde omkring på pladsen og der er ved at blive bygget et resort, som udlejer toiletter til 5 B….. 5B, helt ærligt det er over 3 kr for at tisse. Men flamingoerne er flotte og maden god. I udkanten af pladsen løber en ræv rundt på tre ben og tigger mad. Det er lidt sørgeligt. Vi kører videre og ser en rød sø med flamingoer. Søen er rød pga røde microorganismer i vandet.
Vi ser også lavaformationer som ligner forskellige ting, den mest berømte ligner et stentræ.
Vejen vi kører på kan nogle steder dårligt kaldes veje og Sous giver dem navne såsom klippevejen, flyvehopvejen osv. Et enkelt sted er vi lige ved at vælte, trods det at chaufføren er meget forsigtig…
Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores logi, som vi er blevet lovet vil være meget mere primitivt og koldt end det den første nat. Vores logi er et hotel i 4 længer. Hver længe har fælles spisestue og dertilhørende soveværelser. Heldigvis er vi de førstankomne og får et dejligt værelse med fem senge og et stort vindue. Her er lyst og venligt så længe solen er på, selvom både gulv og senge er lavet af sten. Der kommer flere jeeps og værelserne bliver fyldt op. Vi får te og småkager imens vi spiller kort og yatzy. Hver selskab medbringer egen kok med eget blus og alle får derfor ikke det samme at spise. Vores chauffør vasker den møgbeskidte bil inden solen går ned og vi inspicerer toiletterne som har indgang på ydersiden af huset. Der er to toiletter med træk og slip, men gulvet er af cement og vandet der ligger er frosset til is nogle steder. Da solen går ned og kulden bliver massiv, bliver den lille “stue”, med stengulv, stenvægge, fire borde og intet andet, tøet op af en lille brændeovn der bliver fyret i og generatoren bliver tændt så vi kan få lys. Vi får posesuppe og kartoffelmos med champignonsovs at spise. Da jeg læser for ungerne kommer vores kok med en flaske vin og tre glas til Jan og Eline. Hvor hyggeligt. Da ungerne sover deler vi vinen og spiller kort inden vi går i seng. Så vidt vi har forstået på chaufføren, skal vi op og se geisere og varme kilder imorgen kl 5 og derefter herhjem og spise morgenmad. Vi deler senge som vi gjorde igår, men i nat er det meget koldere og der er frost på indersiden af ruden. Jans sovepose kan ikke lynes og han får en kold og urolig nat, imens vi andre da sover nogenlunde, i hvert fald halvdelen af natten.

Jeg har glemt at fortælle at Sofus læste et skilt igår hvorpå der stod “San Fransisco”. Selv om han hører ordet tit fordi mange gader og plazaer hedder det, syntes jeg det var godt gået. Godt han begynder at indhente Josse lidt, det er nu lidt træls at have så dygtig en søster.

Der er lukket for kommentarer.