Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Dag 43, 44 & 45. Køb ikke Toyota Landcruiser, hvis du bor, hvor det er kold, låsene fryser til……

Dag 43, 44 & 45, d. 05., 06. & 07. august.
Der lugter dejligt at æg mv.her til morgen, vi skal afsted kl. 0730, desværre er æggene til det andet selskab (englændere)
Vi nøjes med megatørre boller kanelthe, mv. , jeg skal love for det er basic, maden er ikke noget at råbe hurra for, kokken virker lidt sløj og det er chaufføren der serverer, om det er grunden til det spartanske morgenbord.
Der er et engelsk selskab, der har en anden tourarrangør, de får æg mv. til morgenmaden og spiser i det hele taget bedre end os, så på det punkt kan Blue Line ikke anbefales, jeg oplever også senere at der faktisk er et selskab som har en engelsktalende guide, selvom vi har fået at vide at det ikke kunne lade sig gøre.
Solen er så småt stået op og vi får pakket bilen, jeg lader en sovepose være rullet ud til ungerne, da bilen stadig er kold, så kan de måske bedre holde varmen her i kulden, vi kører og kører landskabet varierer ikke meget, det er grå og brunt, der bjerge omkring os, på et tidspunkt kører vi på en vej, der ikke er en vej op ad en lille stigning, men lav udveksling og 4-hjulstræk gør meget ved det, bilen kører stille og roligt næsten i tomgang og har ikke problemer med at trække os op af den/det knollede bakke/bjerg.
Vi ser undervej noget bevoksning som chaufføren udpeger som guinoa,der bliver også dyrket andre grøntsager, det må være nogle hårdføre sorter, der dyrkes her, da der stort set altid er nattefrost.
Vi når til et område med vulkan aflejringer, store lava formationer som vi kan kravle lidt rundt på, aflejringerne stammer fra en vulkan, der ligger på grænsen til Chile,Sofus skal pludselig hurtigt på toilet, det bliver i det fri og det sprøjter ud af ham, han klager sig nu ikke, men må efterhånden også have vænnet sig til at have dårlig mave, da han nu har haft det adskillige gange.
Bagefter kører vi videre mod en sø, hvor der er fyldt med flamingoer, undervejs kommer ungerne op at slås på bagsædet, jeg vrisser af dem og siger at vi må flytte dem, hver for sig, hvis de ikke stopper.
Ved søen skal vi først registres og betale, da vi nu kører ind i et område, der er udlagt som nationalpark, omkring søen er der hvide mineralaflejringer og der is på vandet og selvfølgelig skal hr. Sofus Lyngholm lige se om isen nu også kan bære alle steder, det kan den selvfølgelig ikke, så han får våde sko og mudrede bukser, fedt nok, vi har jo ikke meget skiftetøj med, så Hanne skælder og smælder og jeg siger at sådan er drenge, vi skal jo lige prøve tingene af, det er da irriterrende at knægten ikke hører efter og gør som man siger, men der er da ingen grund til at gå sådan over gevind, det er som om at det er ok at hun skælder ud, men når vi andre gør det, er det ikke ok, det er faktisk lidt belastende engang imellem.
Vi kører nu videre mod en anden sø, her skal der spises og holdes hvil, der holder allerede masser af andre Toyota Landcruisere som åbenbart er den foretrukne bil her.
Her er masser af flotte flamingoer, vi ser også en lokal ræv eller noget der ligner, den har brækket det ene bagben og humper rundt og finder føde alt for tæt på menneskene, som den helt sikkert ville have undgået, hvis den havde været rask.
De store tøser går på toilet og betaler 5 bol. pr. næse, det er meget dyrt i forhold til, hvad man normalt betaler, men her er ikke andre muligheder bortset fra buskene, så tøserne betaler.
Efter frokosten kører vi mod Laguna Colerada, det er en rød sø, som når der er vind, får hvivlet microorganismer op således at vandet farves helt rødt.
Undervejs passerer vi igen nogle lavaformationer, denne gang er det nærmest figurer, den mest fotograferede lavaformation ligner et træ og bliver kaldt stentræet, vi får taget nogle billeder og Sofus må lige sprøjte igen, bare hans mave da snart bliver i orden igen, nu gør det ondt når han skal tørres, så han er også selv ved at være træt af det.
På et tidspunkt kommer bilen ud af kontrol og begynder at slingre, ikke fedt på dette underlag som består af løst sand og tilfældigt udstrøede store sten eller klippestykker, heldigvis er der ikke nogen afgrund eller lign., der hvor det går galt, vi rammer ingen store klippestykker eller sten og chaufføren genvinder kontrollen over bilen, så vi slipper med en forskrækkelse.
Vi når vores næste logi, som vi er blevet lovet er meget basic, uden rindende vand og uden strøm osv., det holder ikke helt stik, der er tale om et sted med 4 længer, vi er de første og kan vælge, hvilket værelse vi vil overnatte i, vi får et væk fra vindretningen med 5 senge, at vi også har sol sidst på eftermiddagen og indtil solnedgang er bare endnu et plus, her er ikke så koldt som på salthotellet ihvertfald ikke endnu.
I hver længe er der et fælles opholdsrum, der er en lille ovn/brændeovn der kan fyres i, vi kan ikke se noget brænde, om der bliver fyret i den ved vi ikke endnu, her står også en generator, som sikkert skal levere strømmen for at vi kan få lys mv.
Vi får te mm. og spiller yatzy og kort, jeg er ude og se toiletterne, her er is på gulvet, det fortæller lidt om temperaturen her, der kommer flere biler og rejsende, vores chauffør vasker og pudser bilen, det virker lidt omsonst, da vi imorgen jo igen skal ud at køre i støvet.
Maden i dag er lige noget for os, pulversuppe (asparges) bagefter kartoffelmos og tomatsovs med champignon, alletiders vi får tømt gryderne i en fart, får puttet ungerne, mens Hanne læser kommer vores kok og spørger om vi ikke vil have en flaske vin, det vil vi da gerne, vi får fundet Josefines lommekniv, den har nemlig proptrækker, vi får åbnet flasken, jeg stiller den hen på brændeovnen for at få varmet vinen lidt op, da den har køleskabstemperatur.
Vinen når nu ikke at blive videre varm inden Hanne er klar til at spille og drikke, vi får spillet 500 rommy og får tømt vinen, da vi er færdige med et meget jævnbyrdigt spil som Hanne tilfældigvis vinder er vi klar til at gå i seng, vi har af chaufføren fået at vide at vi skal være klar til at køre kl. 0500 i morgen, så det er helt fint at komme tidligt i seng, jeg sover elendigt da min sovepose hele tiden glider af, den kan jo ikke lynes, så jeg kommer faktisk til at fryse, at jeg så på et tidspunkt må overgive mig og gå på das, blot for at finde ud af at jeg har fået tynd mave, gør det ikke bedre, mens jeg er på das, er lyset i min maglite nærmest ved at gå ud, heldigvis er det genopladelige batterier, så det hjælper at slukke og tænde igen lidt efter, jeg overlever og sikrer at jeg få tørret mig ordentligt, herefter går jeg i seng igen, men jeg kan ikke falde i søvn og ligger vågen i flere timer før jeg endelig får sovet ½ times tid, jeg er klar da kl. er 0430, der er allerede en bil, der er startet, det er ikke vores, jeg kan ikke finde vores chauffør, da kl. bliver 0500 er jeg ved at være lidt sur på den klovn, det er sgu ikke ok, at han siger vi skal være klar kl. 0500 til at køre, når han så ikke selv er klar, jeg har forstået på ham at vi skal tilbage for at spise morgenmad, 10 min. over 0500 dukker han op, men han kan ikke få låst dørene i bilen op de er frosne, jeg prøver at blæse ind i nøglehullet, men det hjælper ikke stort, heldigvis har Hanne nogle tændstikker, jeg viser ham at jeg vil varme nøglen, det virker ikke, han går og kommer tilbage med et stearinlys, så lykkedes det, imens kan vi se at de andre pakker rygsække mv., jeg spørger ham om vi skal tilbage hertil, det skal vi ikke, damn, heldigvis er Hanne i mellemtiden begyndt at pakke tasker mv., jeg får pakket 2 soveposer ned, de andre kommer ud i bilen, bagi kan de små sidde på en og have en anden over sig, vi får en vi kan have over os.
Chaufføren får pakket gasflaske mv. på taget, det virker som om at det med at komme tilbage er blevet ændret, ellers ville han da have pakket det i går, nå bilen bliver pakket op og vi er klar til at køre kl. 0524, så da bilen først var låst op gik det stærkt.
Vi kører mod nogle geysere, her er Hanne og jeg de eneste der går ud af bilen sammen med chaufføren, her lugter umanerlig meget af svovl, der bliver taget billeder og så er vi klar til at køre igen, ved den næste geyser, beder vi chaufføren om bare at køre forbi, så interessante er det heller ikke.
Vi kører nu mod nogle varme kilder, vi er næsten de første der ankommer, der er ikke nogen i vandet og omklædningshuset er låst, jeg mærker vandet det er varmt rigtig varmt, fedt det her må jeg bare i, jeg gider ikke lige stå og strippe foran en flok gamle koner som også er på tour, så jeg går op og skifter bagved spisestedet som er på stedet, her er toiletter mv., så giver jeg Hanne mit tøj og vader i badebukser og sko ned til vandet, her er koldt flere minusgrader, så det vækker lidt opsigt, da jeg kommer derned, er 3-4 af de gamle koner allerede kommet i vandet, man får hurtig varmen, efter lidt tid kommer Hanne med Sofus og han hopper bare i, han er jo en rigtig vandhund og kan ikke lade være med at svømme og dykke, så jeg må lige bede ham slappe lidt af, da der sidder folk ved kanten med deres varme tøj på, det er ikke alle der vil i vandet, nogle piger hopper i topløse, enkelte nøgne, så jeg kunne bare have klædt om dernede, det ville ikke have vagt opsigt, da der er gået nogen tid kommer Hanne med en grædende Josse, hun vil ikke i vandet, hun prøver at få Josse med hen til vandet, så hun kan få dyppet fødderne og dermed få varmen, men hun fryser sine fødder så meget så hun skriger, da Sofus pøser lidt vand på hendes fødder og vil aldeles ikke vandet, så Hanne tager hende med op til spisehuset igen.
Sofus og mig bader videre, vi har ikke lyst til at stå op og komme i tøjet igen, men man mærker ikke kulden, selvom man får overkroppen over vandet, ens hår fryser til mens man sidder i vandet.
Jeg har jo sammen med Hanne prøvet noget lignende i Østrig, men det her helt anderledes nok mest fordi folk sidder ved kanten med deres vintertøj på og fryser, jeg forstår ikke at hende og Eline ikke vil ned for at få varmen, men det vil de ikke, de ved ikke, hvad de går glip af, Sofus og mig kommer op og går op for at spise, det er første gang jeg får varmt vand med mælkepulver, cornflakes og sukker i en kop, det er ok, det betyder ikke så meget lige nu,vi har fået varmen og det var det vigtigste, jeg spiser også en halv pandekage, bagefter får jeg drikke jordbæryoughurt og cornflakes, så er jeg klar, vi får pakket bilen op igen og er klar til at køre videre mod den grønne sø, den er grøn pga. indhold af arsenik og andre stoffer, det gør at søen jf. LP ikke kan fryse før end ved minus 70 grader, vi får taget nogle billeder, jeg går op mod noget geyserlign. men kommer ikke helt derhen, da det ligger længere væk end jeg umiddelbart, havde vurderet de til.
Vi kører tilbage af samme vej som vi kom, kommer forbi en sø, der er hvid igen pga. af indholdet af microorganismer mv., vi kommer tilbage til de varme kilder, det er tid til en tissepause, hvilket jeg burde have udnyttet, for kort tid efter på turen mod vores frokoststed, er jeg meget tissetrængende og det er lige før det kommer ud gennem øjene, ja, jeg joker lidt med det over for Sofus og spørger om jeg ikke er ved at blive gul i øjnene, han fanger den ikke lige først, men så siger han til mig at mine øjne er ved at være helt gule, det går nu alligevel, vi når vores frokoststed som ligger i en lille landsby op ad nogle klipper.
Jeg og Sofus skynder os på toilet, imens er pigerne gået, vi går på jagt efter dem og finder dem i nærheden af en lille bæk, hvor der sidder en lokal kvinde og vasker tøj, her går også en flok lamaer rundt, Josse slår sig sammen med os og vi forsøger om vi kan komme nær lamaerne, Josse siger at de har forsøgt men uden held, vi er ikke bedre eller heldigere, hver gang vi kommer dem nær, går de deres vej.
Vi går tilbage mod vores spisested, hvor maden er ved at være klar, jeg går på jagt efter Eline og Hanne, de har vandret lidt rundt i byen, jeg får dem med tilbage, maden i dag er den kedeligste vi endnu har fået, ris iblandet nogle de grøntsager vi ikke har spist de foregående dage, samt en dåse tun vendt ud på en tallerken, hertil tomater og agurker, der kommer også et fad med æbler, der bærer kraftigt præg af at være transporteret på dårlig vej uden at være emballeret ordentlig, de er fyldt med pletter, jeg får skrællet de 4 og vi får alle fyldt maverne.
Vi kører vider mod Uyni og passerer lavaformationerne fra i går, vi når Uyni omkring kl. 1700,da vi kommer tilbage til bureauet forklarer det at vi skal betale for leje af soveposer, vi er sikre på at vi har betalt for det ved bookingen, jeg får lov at kigge på voucheren igen, der står intet om betaling for soveposer, den kvittering som Hanne har kan heller ikke bevise at vi har betalt, vi betaler 200 bol. for leje af poserne, så er de da betalt.
Vi får pakket alle vores drikkevarer om og jeg får handlet masser af mærkevareslik ind til hjemturen eller til fredagsslik.
Vi går op til busterminalen og får reconfirmet vores billetter hjem, herefter går vi på pizzaria, priserne er alt for høje, men det havde jeg regnet med, folk er parat til at betale, hvad det skal være, efter at have været på tur i ørkenen og med flere timers ventetid inden der går en bus hjem.
Da vi er færdige med at spise får vi børstet tænder og gør klar til at gå mod bussen, man skal være der ½ time før, vi er lidt usikre på, hvilken bus, det er vi skal med, men får bekræftet at det er den, der holder der, selvom en lokal sagde at den kun kører til Ouori.
Ingen bliver lukket ind før afgang, der er heldigvis en lama ved hvert sæde, vi får os placeret, Eline og Hanne og Josse, Sofus og jeg, jeg får redt op til Josse på gulvet foran Sofus og jeg, der er ufattelig kort afstand mellem sæderne og ikke meget plads, men Josse bliver der indtil kl. 0200, hvor hun kommer på skødet af mig i stedet, Sofus sover stort set hele tiden, det er ikke nær så koldt som på vejen herned, eller også har vi bare vænnet os til kulden.
Da vi næsten er nået La Paz, siger Hanne at hun skal på toilet og det skal gå hurtigt, hun smutter ud af bussen så snart vi holder, Eline og jeg får pakket alle vores ting ned og går ud af bussen, her er Hanne klar igen, hun forlanger at vi tager en taxi hjem, selvom det ikke tager mere end 10 min. at gå hjem til hotellet, vi finder en taxi, 7 bol. for at blive kørt hjem, det er ok, mend turen hjem tager pga. traffikken længere tid en det ville have taget at gå.
Hanne er den første til at få et varm bad og har det bagefter allerede meget bedre, herefter er det Elines og så min tur, herefter er det ungernes tur, vi får pakket alt vores snavsetøj ned og jeg begiver mig mod vaskeriet således at vi måske allerede kan få det i aften igen.
Jeg tjekker ved samme lejlighed lige mail mv., men har ikke fået kopieret dagbøgerne ud på mit memorystick, så jeg får ikke opdateret vores blog.
Ungerne og Eline bliver på værelset hele dagen, Hanne og jeg får shoppet nogle musikinstrumenter som er udhulede kaktusser, hvori der er isat tandstikkere på kryds og tværs, herefter der de fyldt med frø eller ærter eller lign., således at der kommer en rislende lyd når man vender instrumentet, jeg glemmer helt at Josse var med og fik en tromme alá den der bruges i Karatekid.
Jeg lover at vi nok skal få plads til det hele, det kan være vi skal købe en taske mere, men det finder vi ud af i morgen.
Hanne handler aftensmad, kylling avocado mv. så sidder vi og smovser på værelset og da kl. er ca. 1930, går jeg efter vasketøj, det er dog ikkeklar og jeg må vente på at det bliver færdigt, da jeg kommer hjem, sover de små og Hanne, Eline sidder med sin notebook, jeg ligger mig og skriver dagbog.

Der er lukket for kommentarer.