Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

D. 28. dag 5

Kære skat

Selvfølgelig læser jeg dine beskeder;O) Og jeg og vi elsker elsker også dig så, SÅ højt.

Jeg er glad for at Heinrich kommer og laver mad til dig, det er lidt svært at vide det er svært for dig og du har Jossesyge, uden at kunne gøre ret meget ved det. Som far sagde, så gør det det altså lidt lettere at vide, at du har din far der hjemme.
Kunne du mærke jeg lige var et smut hjemme hos dig i går? Lige da jeg var faldet i søvn, vågnede jeg ved du sagde ”hej mor”. Da havde jeg netop siddet på sofabordet og set på du blundede på sofaen. Da jeg kyssede dig på kinden vågnede du og sagde:”hej mor”. Din stemme var så tydelig at jeg lige skulle vågne før det gik op for mig du ikke var der i virkeligheden.
For resten kommer mormor og morfar jo også snart hjem og jeg er sikker på morfar gerne vil hente og bringe dig og Alexander (hvis han vil med) hvis du har brug for lidt mormoromsorg….. Moster vil gøre det samme….. Ja, ja, du ved det godt;O)

I dag vågner 3 af os sent (altså ved 7.30-tiden), så far har været vidt omkring inden da. Det har ikke lykkedes ham at finde busstationen, hvilket irriterer ham lidt, men vi beslutter at tage en tuk tuk først til stationen og så til det russiske marked bagefter. Josefine vil nemlig shoppe (hun prøver vist at ligne dig)og det skulle man kunne der. Først spiser vi selvfølgelig morgenmad. Pandekager og frugtsalat UDEN tørre havregryn. Chaufføren er én af de mange unge mænd der arbejder her i restauranten, samtidig med de kører tuk tuk. Vi kører igennem byen og det er jo bestemt ikke kedeligt. Flere steder er der gadekryds med op til 5 veje der mødes og så uden lyssignaler. Du har set noget tilsvarende i Hanoi, men det er altså bare helt vildt. Cykler, store Lexuser (det er en stor bil som far siger koster 1 mill. Derhjemme), tuk tuk, scootere, meget af det belæsset højt med alt muligt skrammel ind imellem hinanden…..
Busstationen er bare en lille bod og de sælger ikke længere ture til Mondul kiri. Det må vi købe på vores guesthouse.
Nå, det russiske marked er en kæmpe, lavloftet hal, tæt, tæt belæsset med alskens varer fra gulv til loft. Nogle af ”gaderne” er med kun motorreservedeleboder, andre gader kun med mad, tøj osv. Hvis der er 40 gr udenfor er der 50 inde. ”gaderne” er så smalle at to mand knapt kan passere hinanden. Vi ser masser af ting lavet af kokosskaller og keramik og jeg finder skåle præcis magen til dem jeg har fra Vietnam, de små grønne.. Vi leder i smykkegaderne efter dit armbånd, men finder det desværre ikke i dag. Josefine leder desperat efter en kjole og da vi går lidt udenfor for at trække vejret, finder hun heldigvis én i en lille bod på ydersiden af markedshallerne. Den koster 4 dollars. Vores chauffør venter på os og kører os hjem. Det er lidt sjovt med pengene her. Den lokale møntfor er Riel. Det bruges kun nødigt og kan ikke hæves i ATM automaterne. Vi betaler altså helst med dollars, men de bruges kun i hele. 4100 Riel er 1 dollars, så hvis noget koster mindre end en dollar, må man købe flere af dem, eller få tilbage i Riel….. Fint nok… Så har man jo også lidt til tiggerne, som vi giver 1000 Riel….. Men jo kun til handicappede.
Vores tøj er ved at blive vasket. Der foregår i store fade bagved trappen der går op til vores værelse. 3- 4 damer el. piger er beskæftiget dagen lang med at vaske alt hotellets og gæsternes tøj, lagner osv. De har ikke rigtige vaskebræt, men bare planker som ligger hen over baljerne og så skrubber kvinderne tøjet med en stiv børste. Sikken et arbejde….
Vi går rundt om hjørnet og et par gader hen, hvor der ligger et rigtigt lille gadekøkken, men med borde og stole og overdækket med en slags tag. De unge piger og damen som har biksen griner og fniser da vi vil købe mad. Sofus og Josse får et kylligelår (et magert ét) med ris, mens far og jeg vover os ud i noget sammenkogt af en slags….. Det ser ikke farligt ud og smager ok. Vi betaler 5 usd. Og får 2000 riel tilbage. Måltidet har altså kostet lige over 20 kr. Vi går hen i en lille park for den anden ende af vores gade end den vi var i i går. Her er ikke så mange skrappe parkbetjente, men et stort dejligt træ der giver skygge. Sofus og Josse vil lave papirflyvere og det gør de også, men det er nu ikke så sjovt når alle dem med deres forstand intakt bliver indenfor i den værste middagshede. Er du tosset hvor er det varmt, men vi er nu ved at vænne os til det….. Selv om vi også trasker hjem for at få en middagslur….
Josefine falder i søvn, Sofus opsluges af en jumbobog..
”Vi” vågner ved 14- tiden. Vi beslutter os for at tage på endnu et marked. Der ligger ét i den centrale bydel, som skulle være konstrueret på en måde så der er dejlig køligt uanset tp. Udenfor. Det kan jo lokke selv Sofus med på marked og kombineret med et legeplads besøg syntes alle det er en god ide´. Vi går så vidt muligt i skyggen igennem de små gader, hvor det vrimler med liv. Markedshallen er ganske rigtigt køligere end udenfor, men ligefrem ”kølig” syntes jeg nok er lidt for flot beskrevet. Her er dog lidt mere plads i mellem boderne og rarere at være. Her sælges mere moderne tøj og vi kigger lidt efter T-shirts til dig, men beslutter os for at vente med at købe, så vi ikke skal bære det. Far køber 2 skjorter til 9 dollars. 1 koster 5. Hvis du havde været med ville du venligt men bestemt have bedt mig om at holde mig udenfor og i ville have fået dem ned i 7. Heldigt nok for den sikkert fattige handlende….
Vi ser en dame sidde og brodere det fineste perlebroderi på en bluse og jeg får lov at fotografere hende. Vi køber vand hele tiden. Køber 1½ liter og må købe igen en halv time senere…
Der er ikke langt til legepladsen og far finder nemt vej. Ingen brokker sig over gåturen, vi har vænnet os til det.
De har en karrusel på legepladsen magen til den i La Paz du ved nok… Sofus holder den i gang imens 10 unger incl Josse sidder og nyder turen. Han løber og løber og sveden driver af ham. Far må hente vand igen og igen. Rundt om legepladsen vrimler det med mad- og snacks- og vandboder. Jeg snakker lidt med de små cambodianske børn der syntes jeg ser vældig besynderlig ud, Et par af dem vil gerne fotograferes og se billederne bag på skærmen bagefter. Det vil de voksne i øvrigt også.. Vi går hen og ser på aberne ved templet også, det ligger jo lige ved siden af legepladsen. Sofus mener også at alt den energi han brænder af ved karrusellen er alt for dyr i vand. Han har ellers fået venner og råber kækt til dem:”I´ll be back”.
Far foreslår vi skal spise ved boderne, men heldigvis spørger ungerne om vi ikke skal gå på den indiske, så det gør vi. Josse vil have stegte ris igen, men hun spiser så lidt af dem at far ikke syntes hun skal have lov at bestille dem… Så mindes vi dig på Cypern hvor vi sendte den ene næsten urørte tallerken spaghetti ud efter den anden og han bøjer sig for flertallet. Vi finder ud af der er guesthouse ovenpå restauranten også og vi ser et værelse som vi måske vil gøre brug af næste gang i Phnom Pehn.
Børne får lov at vælge om de vil køre hjem eller have sodavand når vi kommer hjem. De vælger sodavanden og vi går i mørket langs floden hjem.
Vi har købt en busbilletter her og bliver hentet kl. 7 i morgen tidlig. Vi pakker og skriver dagbog imens ungerne ser en film. Jeg når lige på internet cafe´også og mailer til moster og fortæller at du har det lidt trist. Så jeg regner med hun ringer én af dagene.
Kan du nu have det godt/ bedre. Vi får nok ikke uploaded i morgen som er rejsedag ( 9-10 timer), men skal nok skrive igen snarest der efter.

MKH Mor

1 comment to D. 28. dag 5

 • ElineL

  Hej mor
  Sjovt Josefine er ved at nedarve mine shoppingvaner ;)og også det med maden…Af de to vidunderlige unger er hun nu den der minder mest om mig. Det lyder nu også til at Sofus får brugt sit engelsk? hvor meget engelsk forstår de i grunden i Cambodja.
  Jeg har i dag aftalt med Nanna at hun skal komme og bo hos mig mandag, tirsdag og onsdag i næste uge så det skal nok blive hyggeligt 🙂 På tirsdag har vi arrangeret et Jelling-møde. Da vi jo er hele 13 personer der skal afsted sammen denne gang, vil vi lige fordele de forskellige opgaver, hvem der sørger for hvad, tysklandsture osv.
  Den seneste tid er det i grunden gået op for mig at jeg har endnu et træk fra dig. Jeg er rigtig god til at sætte ting i gang, da jeg ubevidst er blevet en af dem der står for både jelling-turen og sommerhusturen. Det træk havde jeg ikke set før. Jeg regner også med at tage til vejle i næste uge for at besøge lille lærke da jeg ikke har set hende siden påskeferien. Jeg ser hende nu alt for lidt synes jeg.
  Jeg glæder mig til at høre fra jer igen,
  Kys Eline