Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

En tattoo til 380$, det er 2-3 gange så meget som jeg troede…..

Dagbog d. 20. maj, dag 27
Jeg starter lige med overskriften, her i aftes var jeg hos tatovøren, for at aftale det videre forløb, men da jeg fik prisen, måtte jeg lige synke et par gange, det var fa… dyrt, meget dyrere end jeg har læst at det koster i ex. Thailand, skal det gøres med bamboo koster det 380$ med moderne pistol 200$, tidsforbruget er 4 eller 2 timer ca., imo er det lidt for god en timeløn, taget i betragtning at vi er Cambodia, så tuschen er droppet indtil videre – ja, ja kald mig bare tøsedreng, men det er nok mere de vestjyske gener, der spiller ind, når jeg tænker lidt længere, har jeg heller ikke set ham i arbejde eller snakket med nogle, der har gjort brug af ham, så ret beset er jeg mere og mere sikker på at det ikke skal være ham, der laver en tattoo på mig, jeg finder nok en bamboo tatovør senere i livet, vi er jo ikke færdige med at rejse endnu, jeg ved ikke, hvorledes de tatoverer i mellemøsten, men da næste tur går dertil, kunne det jo være der at der skulle indkøbes noget langtidsholdbart pryd til kroppen, men det skal gøres på gl. dags manér, skulle det gøre med pistol, havde jeg jo bare fået gjort det derhjemme, det er den primitive måde som tiltaler mig, at det så ydermere kunne tjene som minde om en af vores rejser, finder jeg bare positivt, evt. Kunne der kommer flere til, hvis man får hang til dette.
Nå, dagen gik med at gå til tatovøren som igen havde lukket, er tilbage til aften stod der, så forsøgte vi at få den stemplede 100$ seddel med en lille revne vekslet i en bank, de vil heller ikke tage denne, lidt træls når det nu er en seddel, som vi har fået hjemme fra vores egen bank, men jeg synes ikke vi skal spilde mere tid på at veksle den nu.
Vi aftaler med en tuktuk chauffør om at blive hentet på vores hotel kl. 1300 for at blive kørt til en ikke turistede del af Tonle Sap søen, undervejs hjem spiser vi på en Khmer restaurant, vi spiser vesterlænding mad, dvs. sandwiches med frugtshake til, vi er ikke så meget for den indfødte mad, her i Cambodia spiser de jo alt, biller mv. glider bare ned, okay, var vi trængte så måske, men når vi kan vælge, ja så spiser vi altså noget vi kan lide.
Vi når lige en pooltur inden vi bliver afhentet, vi har fået at vide at vejen derud er dårlig, det er den nu ikke til at starte med, men det skal jeg love for at den bliver, den er ikke skabt til tuktuk, men vores chauffør har gode skills, så det lykkes os at nå frem til pælebyen, hvorfra båden videre ud på søen afgår fra, prisen taler vi ikke om, altså sejlturen, f… hvor er det dyrt, helt ude af proportioner med, hvad man faktisk får for pengene, 2 unge knægte styrer båden for hårdt, her er lavvandet så skruen sprøjter mudder mv. op når den bliver sænket for meget, men med stager går det de steder, hvor vi bliver hængende, her er godt nok lavvandet, på vejen ud kan vi se at det flodleje der er på vejen ud til søen, næsten er totalt udtørret og at de i høj grad må glæde sig til regntiden, dyrene lider under den tørke der er her, køerne er totalt afpillede at se på, de eneste, der stortrives ud fra der fysiske tilstand at dømme er svinene, som er ekstrem fede i forhold til køer, høns og kyllinger mv.
Sejlturen er hurtig overstået, jeg tror ikke det tog en time, ingen guide undervejs, bare sejle rundt og se på de pælehuse, der er placeret i søen, vel tilbage gør vi holdt ved den pæleby, som ligger lige ved, her er der pt. ingen vand, hvilket får det til at se underligt ud med huse som ligger 2½-3 meter over normal niveau, i regntiden sejler man rundt, hvor vi pt. kører tuktuk, det er tydeligt at her ikke kommer turister i et omfang som andre steder ved søen, her intet turistsalg af alt mulig gejl, hvilket imo er den bedste målestok for om det er et turistområde eller ej, alle tager imod os med smil og Josse er rigtig i sit es, hun elsker at blive feteret, jeg har alle vores engangstandbørster og farvekridt fra flyveren med, samt nogle kamme som man også får på hotellerne, hertil har vi indkøbt nogle kladdehæfter fra en ung kvinde, som sagde at børnene skulle bruge disse i skolen, stor jubel da vi uddeler det hele i løbet af 5 min., alle unger i byen kommer løbende og tager del i det, jeg forstiller mig et par udlændinge med underligt udseende i Danmark komme forbi og uddele engangstandbørster, de ville nok ikke få den samme succes som vi fik her, fed fed og helt igennem autentisk oplevelse, godt vi ikke valgte det flydende turistmarked som også findes på Tonle Sap søen, det her er for mig den indtil nu største oplevelse, templerne er jo i parantes bemærket blot gl. sten og ruiner, her var det levende mennesker som vi var i kontakt med, turen har nok være mere turist/charter-agtig end jeg havde forestillet mig at den ville være hjemmefra, så oplevelsen med at komme herud, hvor der ikke kommer så mange hvide turister var en rigtig god oplevelse for os alle, vi har alle en rigtig god følelse da vi igen kører hjem af den miserable vej, der i regntiden jo også er oversvømmet, flere gange må vi af undervejs, for at sikre at tuktuk’en ikke skrider ud og vælter, da vi kommer hjem aftaler jeg med vores chauffør at vi vil ud til nogle af de fjerntliggende templer om lørdagen.
Ungerne og jeg går i poolen da vi kommer hjem, herefter går vi til byen og spiser aftensmad, bagefter opsøger Hanne og ungerne hoppepuden, mens jeg går til tatovøren og får den i starten nævnte ublu pris på tatoveringen, alt i alt en god dag bortset fra den helt horrible pris på tatoveringen.
G’nat

Der er lukket for kommentarer.