Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

På besøg i den nationale moské…

Dagbog d. 1. juni, dag 39
I dag vil vi besøge den nationale moske, den ser post moderne ud og ligner ikke de moskér jeg har set på billeder og film, den ”normale” kuppel ligner nærmere en næsten udfoldet paraply.
Vi bliver iklædt andet tøj, dvs. Hanne og jeg går en kåbe på, at jeg går en på skyldes mine korte bukser, Josse nøjes med et tørklæde og Sof kan gå ind som han er, efter at de har fået at vide at han er en dreng, nu skal han altså snart klippes, vi er selvfølgelig alle barfodede, det er en stor moské, med åbne overdækkede terrasser rundt om, en venlig mand tilbyder at fortælle lidt om stedet, han fortæller lidt om, hvornår den blev bygget, så til orientering, er den bygget i starten af 60’erne og åbnet for offentligheden i 1965, der er glasmosaiker fra Venedig og rhinstene/krystallerne i de flotte lamper i selve bederummet er fra Østrig, der bliver også fortalt en masse om muslimsk tro, han fortæller vel næsten i en time, hvilket er lang tid og da det foregår på engelsk må vi ind imellem oversætte for ungerne, men de bliver mere og mere utålmodige og det er svært at stoppe mandens ordstrøm, han fortæller godt og en behagelig person, han har tidligere været ansat i et teleselskab i Malyasia, her fik man efter 10 års tjeneste en frirejse verden rundt, så han har set og været mange steder i verden også i Danmark.
Vi sætter kurs mod sommerfugle parken, den er bygget op som en have med en masse belagte stier, den er meget meget mindre en fuglehaven, entréen koster en trediedel, de holder også dyr i akvarier/terrarier, en lille varan og flere skildpadder, desværre er deres akvarier/terrarier alt for små, lidt ærgeligt at de ikke bare har lavet et stort, men måske kan de forskellige arter ikke enes i et fælles akvarie/terrarie, besøget er forholdsvis hurtig overstået, ved udgangen er der heldigvis en stor udstilling af både levende og døde insekter og ”kryb”, bla. verdens største biller og vandrende pinde mv., der er bla. et insekt, som i den grad ligner et blad, utroligt som disse insekter har indpasset sig i vores fauna, de vandrende pinde som også i den grad bare ligner en kvist eller pind.
Vi finder en indisk restaurant lige ved det centrale marked, vi spiser bla. naanbrød mv, brødene er virkelige gode, måske de bedste naanbrød vi har fået på turen.
Jeg har efterflg. fået lov at bestemme eftermiddagens forløb, så først i en gratis shuttlebus ud til Low Yat centeret, et gigantisk elektronikmarked i 6 etager, gadgets, mobiltlf. you name it, fedt fedt sted, men bedst uden familien på slæb, nå det kan ikke være anderledes de insisterer på at komme med, så det er de, nogle ting er billigere end i Danmark, men de fleste ting koster næsten som derhjemme, jeg får købt ganske lidt bla. en usb blæser/fan, Hanne får øje på nogle mp3 afspillere, de kan hæftes fast på tøjet, de har ”kun” 2 GB storage, men er fine til ungerne, prisen er ikke meget billigere end i Danmark, men da de indtil nu har deltes om ørebøfferne til min mobil og på den hørt Natasja og Kim Larsen mv. er det fint at de får hver deres.
Det er sjovt nok Hanne der insisterer på at de skal have afspillerne, vi er ikke forvænt med at hun falder for disse ting, men jeg tror hun er påvirket af alle disse fede gadgets som de har derude, fedt sted ærgeligt at vi snart skal hjem, jeg kan se at de også har batterier til bærbare, jeg ved at Eline’s laptop har et fladt batteri, så jeg skal lige have skrevet til hende for at få nogle flere data, så vil jeg gå på jagt efter et batteri, de er formentlig lidt billigere her end i Danmark/Europa.
Da vi vil hjem igen begynder det at regne, vi finder en lækker isbod og der bliver indkøbt is til hele banden, da der bliver et ophold i vejret bliver hjemturen bliver taget i tog med skift undervejs.
Vi står ved siden af det centrale marked, da regnen igen tager fat, vi vælger at spise på den indiske, hvor vi også fik frokost, denne gang er serveringen elendig, vi får nærmest kold mad, det eneste gode naanbrødene, da det er blevet tørvejr, går vi mod vores hotel, Sof og jeg går lige hjem, Hanne og Josse, skal lige ose/shoppe, så Hanne må have fat i receptionen for at komme ind, på hver etage er der en gitterdør, med en kortlås, som skal forhindre udefra kommende i at ”snuse” rundt på hotellet, jeg har forhørt mig om vi kunne få en hver, det kan vi ikke, men det var ikke et problem forklarede de, vi skulle bare tage fat i receptionen, hvis vi skulle ud/ind, på den indvendige side er der en tlf., hvor der er en knap til at kalde receptionen med, jeg troede at de så remote kunne åbne/ lukke, det viser sig nu at de skal lette r.ven for at åbne/lukke og det er åbenbart ikke alle de ansatte som synes at det er fedt at betjene hotellets gæster på denne måde, Hanne oplever i hvert fald at ham, der sidder i receptionen en ældre moden mand, sidder og ser film og synes at det forstyrrer ham voldsomt at han skal følge hende op på 2. sal for at lukke hende ind, så 2. gang hun kommer og vil ind, siger han til hende om hun da ikke bare kunne tage kortet mv. med, hun forklarer at så kan familien jo ikke komme ud af værelset og låse mv., men jeg tror ikke han fatter 1 m., han har aftenvagten og gider nok bare ikke at blive forstyrret i sit tv kiggeri, men vi må se om vi ikke kan tage lidt pis på ham, måske i morgen, da kan vi lave den omvendte, Hanne tager kortet med på shopping og jeg ringer på klokken for at blive lukket ud fra etagen, så må vi se, hvad han siger, hvis han bliver for fræk, må vi jo sætte ham på plads, de har jo selv proklameret at det ikke er noget problem at komme ud og ind, bare tage fat i receptionen.
Det skal siges at da vi havde det andet værelse, værelset med de 3 køjesenge, havde vi 2 nøglekort, grunden til at der var flere til dette værelse, var den at der var tale om et fælles værelse, dvs. at det er deres billigste overnatning, hvor hver seng koster 25 ringgit, men også at hver seng så kan få sin egen nøgle, går jeg ud fra.
Vi sidder på spisealtanen og der bliver lyttet til musik lavet lektier mv.
G’nat.

Der er lukket for kommentarer.